Nieuwsarchief

Op maandag 1 november hield professor Salomon Kroonenberg in Leeuwarden de tweede lezing in de reeks 'Waddenlezingen' die de Waddenacademie samen met…

Lees meer

De ontwikkeling van het waddengebied in tijd en ruimte

Lees meer

De ecologische situatie van de Eems is slecht en moet snel worden aangepakt door Nederland en Duitsland gezamenlijk. Dit is de kern van het advies dat…

Lees meer

The first international delta conference Deltas in Times of Climate Change took place 29 September - 1 October 2010 in Rotterdam, the Netherlands and…

Lees meer

Werelderfgoed meer dan een mooi plaatje

Lees meer

De Waddenzee is veel te ingewikkeld om in stukken op te delen

Lees meer

Het Common Wadden Sea Secretariat (CWSS) brengt regelmatig een engelstalige nieuwsbrief uit. In de nieuwsbrief zitten allerlei links naar de meest…

Lees meer

Documentairemaker Herman van der Horst (1910-1976) is samen met Bert Haanstra de vertegenwoordiger van de Hollandse Documentaireschool.

Lees meer

Wij zijn Floriaan (een Kust en Zee Management student) en Merel (een Diermanagement student) van het Van Hall Instituut te Leeuwarden. Wij hebben…

Lees meer

Organized by Waddenacademie-KNAW and RWS Centre for Water Management, Thursday 4 November 2010, Nieuweschans (NL).

Lees meer

Superdijken van 200 a 300 meter breed met complete steden er bovenop in plaats van erachter. In Japan wordt het allang met succes toegepast. Ook voor…

Lees meer

De eerste resultaten van het project Waddenarchieven zijn op de website van de Waddenacademie geplaatst. Het gaat om inventarisaties van archieven van…

Lees meer

Bonn (Germany), 27 August 2010 - Alien wildlife species are multiplying around Europe's Wadden Sea, posing a serious threat to biodiversity. The…

Lees meer

Op 27 augustus werd op het stadhuis van Den Helder, in aanwezigheid van burgemeester Schuiling, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de…

Lees meer

In het nieuwste National Geographic Magazine van september 2010 is een pagina gewijd aan wetenschapper Theunis Piersma in een artikel over…

Lees meer

Hoeveel geld gaat er om in de Nederlandse wetenschap, en waar komt dat vandaan? En wie bepaalt welke onderzoekers of instituten geld ontvangen? De…

Lees meer

Door zijn specifieke vorm heeft de Mokbaai een kleine eigen getijbeweging bovenop het standaard Maan-Zon getij zoals dat in het Marsdiep plaatsvindt.…

Lees meer

Waddenacademie geeft lezing archeoloog uit in boekvorm

Lees meer

Scientific symposium on the Wadden Sea Region: towards a trilateral research agenda 8-10 december 2010, Leeuwarden

Lees meer

In het kader van een rondreis in de Oostfriesche Waddenzee meert het onderzoekschip Prandtl van het Duitse onderzoeksinstituut GKSS (Institut für…

Lees meer

Mensen en vogels, de kans is groot dat ze op het wad precies hetzelfde zoeken, namelijk rust. Of die combinatie van toeristische trekpleister en uniek…

Lees meer

Het Common Wadden Sea Secretariat (CWSS) brengt regelmatig een engelstalige nieuwsbrief uit. In de nieuwsbrief zitten allerlei links naar de meest…

Lees meer

Jonge zeehonden in de Nederlandse en Duitse Waddenzee worden gemiddeld bijna een maand vroeger geboren dan ruim dertig jaar geleden. Dat blijkt uit…

Lees meer

HAREN - De keuzes zijn gemaakt en er is veel tot stand gekomen. Wie Hendrik Oosterveld van de noordelijke directie van het ministerie van landbouw,…

Lees meer

In het project "WADDENSLEUTELS" werken verschillende Nederlandse natuurorganisaties en onderzoeksinstituten samen om een bijdrage te leveren aan een…

Lees meer

de Nationale UNESCO Commissie en de Waddenacademie organiseren vanaf najaar 2010 in samenwerking met het Fries Museum en Tresoar een lezingenreeks…

Lees meer

Het tijdschrift Noorderbreedte komt met een extra uitgave: Dossier de Wadden. De redactie stak de thermometer in het gebied vanwege tal van nieuwe…

Lees meer

Het monitoren van waterkwaliteit in de Waddenzee en andere extreem troebele gebieden met optische remote sensing (via satellietbeelden) is…

Lees meer

Nederlanders wonen en werken nu ongeveer duizend jaar veilig achter de dijken. Daaraan vooraf gaat een periode van vijftien eeuwen waarin onze…

Lees meer

YERSEKE (Zld.) ? Eind vorige week hebben onderzoekers van Rijkswaterstaat, Imares en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) duizenden dode…

Lees meer

Op donderdag 24 juni uur, aan het slot van het vierde symposium van de Waddenacademie, werd het fotoboek "De wadden onbewolkt" gepresenteerd. Peter…

Lees meer

Oerol, Station Fryslan 2018 en de Waddenacademie organiseerden onder de titel 'Beauty & Brains' van 17 t/m 19 juni jl. tijdens Oerol een seminar…

Lees meer

Vermindering van uitstoot van CO2 is een hot item. Inmiddels is nationaal en internationaal duidelijk dat er niet één oplossing is voor het…

Lees meer

Tijdens een internationaal symposium ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de African-Eurasian Migratory Waterbird Agreement (AEWA) in Den…

Lees meer

In het mei-nummer van Akademie Nieuws staat een uitgebreid interview met Pavel Kabat, voorzitter van de Waddenacademie. In het interview gaat Kabat in…

Lees meer