Spring naar hoofd-inhoud

Presentaties 2 december

Tijdens het programma inauguratiesymposium van de Waddenacademie "Kennis voor een duurzame toekomst van de Wadden" van 2 december is een aantal plenaire presentaties gegeven. De presentaties kunt u hieronder in pdf formaat bekijken.

Plenaire presentaties:
Mw. dr. P. Kamermans (Wageningen IMARES), De rol van schelpdieren in een duurzame ontwikkeling van de Waddenzee, (pdf, 1,8 Mb)

drs. O.S. Knottnerus (freelance historisch socioloog en sociaal-historicus), Over de omstreden toekomst van een culturele erfenis (presentatie niet als pdf beschikbaar)

prof. dr. S. Kroonenberg (TU Delft), Hoe lang duurt duurzaamheid in de Waddenzee? (pdf, 4,6 Mb)

prof. dr. H. Olff (Rijksuniversiteit Groningen), Ecologische processen in de Waddenzee (pdf, 5,3 Mb)

prof. dr. G. de Roo (Rijksuniversiteit Groningen), De Wadden; toe aan een planologische facelift? (pdf,3,5 Mb)


Parallelle sessies:
Tijdens het inauguratiesymposium zijn - naast een aantal plenaire sessies met presentaties - ook vijf parallelle sessies gehouden, bedoeld voor verdere invulling van de integrale visie. De deelnemers konden zich van te voren voor een bepaald onderzoeksveld opgeven en konden onder leiding van een deskundige de voor hen belangrijkste aandachtspunten formuleren. Deze zijn verwerkt tot een 15-tal powerpoint sheets (pdf, 2,46 Mb).

De presentaties die gehouden zijn tijdens de parallelle sessie van prof. dr. J. van Dijk kunt u ook downloaden:
Presentatie Sijtsma
Presentatie Horlings
Presentatie Verheij
Presentatie Strijker

Jongerenvisie:
Een groep studenten presenteerde een jongerenvisie. De opdracht was om als groep een visie te creeëren  waarbij geen beperkingen door geld, beleid, en andere belemmeringen. De opdracht was om 'outside the box' te denken.

Presentatie jongerenvisie (pdf 1,7 Mb)
Verslag jongerenvisie (pdf 345 kB)