Nieuwsarchief

Elk jaar trekken kanoeten van hun Arctische broedgebieden via onze Waddenzee naar het zuiden. Hier overwinteren ze in Banc d’Arguin, een Waddengebied…

Lees meer

Hoe kunnen praktijkgericht onderzoek en onderwijs het waddentoerisme versterken? Dat is de centrale vraag tijdens de tweede editie van de Podiumdag.…

Lees meer

De Universiteit Hamburg is op zoek naar een onderzoeker voor de positie van PhD-student voor een project over bio-geomorfologie van de Waddenzee…

Lees meer

Bij een zeventiende-eeuws scheepswrak in de Waddenzee bij Texel is een grote archeologische vondst gedaan, bestaande uit onder meer een zeer…

Lees meer

Op verzoek van het Waddenfonds heeft de Waddenacademie vier door het Waddenfonds gefinancierde projecten met een grote onderzoekcomponent geëvalueerd.…

Lees meer

Kinderen van groep 6 van OBS ’t Wad in Harlingen krijgen een bijzondere primeur. Op dinsdag 12 april maken ze als onderdeel van een nieuw educatief…

Lees meer

Het Netwerk voor de grensoverschrijdende geschiedenis van Noordwest-Duitsland en Noord-Nederland heeft als doel samenwerking duurzaam te versterken en…

Lees meer

Het leek zo logisch: dieren concentreren zich op plekken waar voor hen veel voedsel te vinden is. Toch ligt het niet zo simpel, ontdekten…

Lees meer

Het realiseren van het doel van de Participatiewet wordt een bijkans onmogelijke opgave. Dat stelt hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse Jouke van…

Lees meer

Het Waddenfonds steekt 8 miljoen euro in duurzame recreatie- en toerismeprojecten in het Waddengebied. Het bedrag gaat naar zes projecten in de drie…

Lees meer

In de serie opinieartikelen in het Friesch Dagblad, die op initiatief van de Waddenacademie tot stand komen is een artikel verschenen van Jannes…

Lees meer

De Waddenacademie heeft op 31 maart het jaarverslag over 2015 aangeboden aan het Waddenfonds.

Lees meer

In ‘Wadden in Beeld’ hebben de verschillende beheerorganisaties de meest opvallende trends en ontwikkelingen in het Waddengebied in 2015 in beeld…

Lees meer

In het noorden van Nederland gaat het juist goed, behalve aan de randen

Lees meer

De Waddenacademie heeft van het Ministerie van I&M in de persoon van Willem Kattenberg de vraag gekregen of het onder haar verantwoordelijkheid zes…

Lees meer

De diepte waarop nonnetjes schelpen zich in de wadbodem ingraven is een goede voorspeller van de conditie van het wad. De gemiddelde ingraafdiepte van…

Lees meer

Op 24 maart promoveert Michiel Daams aan de Rijksuniversiteit Groningen op onderzoek naar de economische waarde van natuur.

Lees meer

De drie mosselbanken die vanaf 1997 worden gevolgd door IMARES Wageningen UR (maar al eerder zijn ontstaan) zijn alledrie nog aanwezig in de…

Lees meer

Op woensdag 16 maart is het Netwerk voor grensoverschrijdende geschiedenis van Noordwest-Duitsland en Noord-Nederland van start gegaan.…

Lees meer

Op 15 maart 2016 sprak Pier Vellinga, lid van de Waddenacademie, de jaarlijkse Magister Alvinuslezing uit van de gelijknamige scholengemeenschap in…

Lees meer

In 2011 is de stichting University Campus Fryslân (UCF) gestart. Belangrijk onderdeel vanaf de start is de Graduate School, waarbinnen…

Lees meer

Uit een door LEI Wageningen UR in opdracht van de Waddenacademie uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de periode 2012-2014 in de landen rond de Noordzee…

Lees meer

In oktober 2015 heeft het Waddenfonds de Waddenacademie gevraagd om een audit uit te voeren naar de vraag wat de meest effectieve maatregelen zijn om…

Lees meer

Wereldwijd verliezen zeegras ecosystemen terrein. Stormen zorgen voor meer golven, en verhoging van concentraties aan voedingsstoffen en troebeler…

Lees meer

De website leestekens van het landschap geeft informatie over de betekenis, verspreiding en ontstaansgeschiedenis van meer dan driehonderd…

Lees meer

Ir. Gert Nieuwboer, afgestudeerd als bioloog in Wageningen en directeur van SNP Natuurreizen is per 1 maart 2016 toegetreden tot de Raad van Toezicht…

Lees meer

In de serie opinieartikelen in het Friesch Dagblad, die op initiatief van de Waddenacademie tot stand komen is een artikel verschenen van Nienke…

Lees meer

Op vrijdag 26 februari a.s organiseerden het Lânboukundich Wurkferbân van de Fryske Akademy en het Fries Landbouwmuseum een lezing met als titel:…

Lees meer

Een Noordwest Duits consortium van onderzoeksinstituten krijgt 1,8 miljoen euro subsidie in de komende vier jaar om de zeespiegelstijging en…

Lees meer

Op 16 februari hield klimaatwetenschapper Pier Vellinga van de Waddenacademie de eerste Caspar de Robleslezing van Wetterskip Fryslân.

In de lezing…

Lees meer

Op 20 januari stuurde minister Schultz de evaluatie van de Structuurvisie Derde Nota Waddenzee naar de Tweede Kamer. Het Regiecollege Waddengebied…

Lees meer

BURDAARD - Op maandagavond 1 februari vond in MFC Het Spectrum het jaarlijkse ONOF-congres plaats. Het thema was ‘KrimpKRACHTIG’: Hoe moet ondernemend…

Lees meer

Zeegrassen zijn de enige bloeiende planten die teruggekeerd zijn naar de zee. Die stap is vermoedelijk de meest extreme aanpassing die een op land (of…

Lees meer

It Fryske Gea maakt zich sterk voor een vitale en bruisende Waddenkust, met een krachtige zilte landbouw, versterking van recreatie, groene dijken,…

Lees meer

In 2014 kregen gewone zeehonden in Zweden en Denemarken last van een griepvirus. Deze ziekte verspreidde zich later ook naar Duitsland en Nederland.…

Lees meer