Spring naar hoofd-inhoud

WadWeten Hans Revier

Een ontdekkingsreis in 103 WadWetens

Hans Revier met pensioen

Hieronder vindt u een overzicht van de WadWeten-artikelen geschreven door Hans Revier. Op 12 april 2012 maakte Hans zijn entree bij de rubriek met een artikel over insecten op de kwelder onder de titel ‘Klein maar fijn’. Naast de natuur belichtte hij in zijn stukken vele andere thema’s. Zo blijkt uit het overzicht zijn interesse in de cultuurhistorie van het waddengebied.

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd stopt Hans in 2021 met het schrijven van de WadWetens. Als afsluiter verscheen een overzichtsartikel waarin Hans terugblikt op de 103 WadWetens die hij sinds 2012 over waddenonderzoek schreef. Hij pleit hierin voor meer onderzoek naar de relatie tussen mens en natuur.

Portfolio

Neus rond in het indrukwekkende portfolio, geniet van Hans’ schrijftalent en verwonder u over de Wadden en de nieuwe dingen die we nog steeds over het gebied leren.

Zeetong. Foto: Hans Hillewaart, Wikimedia
Een frisgroene dijk bij stormachtig weer, in de buurt van Noorderleeg. Bron: Henk Postma
Een aangespoeld karkas van een bruinvis op het strand van Terschelling. Foto: Henk Postma
Prokelisia marginata op Spartina anglica (Engels slijkgras): een brachypteer exemplaar. Bron: http://www.vliz.be/wiki/Slijkgrascicade
Gewone zeehondenpup. Foto: Mark Zekhuis_saxifraga
Buitendelta bij Texel, het zeegat van Texel of Marsdiep met razende Bol. Donker blauw zijn de diepe geulen en oranje/bruin zijn de hoge delen van Texel, de Razende Bol en de kust bij Den Helder.
Houtsnip. Bron: Wikipedia
Schelpdierbank met mosselen en oesters in de Westelijke Waddenzee
Aangespoelde potvis op Terschelling. Foto: Henk Postma
Groenknolorchis. Bron: Wikipedia
Strandgaper. Foto: Henk Postma
Nauwe korfslak
Zeehond. Foto: Henk Postma
Zwermen vogels op het wad met op de achtergrond een excursieboot. Foto: Waddenacademie.
Mariniers in 1914. Foto uit artikel E. Bouwmeester
Afgraving door A.E. van Geffen op de terp van Ezinge in 1932. Bron: Rijksuniversiteit Groningen, Groninger instituut voor Archeologie.
Grafsteen op het eiland Fohr. Foto: Wikimedia
Grote Stern met vis. Bron: Wikimedia